lørdag, februar 17, 2007

Lørdagstreff

Hver lørdag har vi et fast rituale, da er det hundetreff på Søreide om ettermiddagen.
Her møtes 10-15 av bygdas hunder til sosialisering og leik. Mens vi eiere sitter og drikker kaffe, løper hundene rundt og storkoser seg på en stor gressbane. Her møtes alt fra små tibber til store mastiffer i skjønn forening.
Noen alvorlige slåsskamper har det aldri vært ( og vi har møttes i snart 4 år!), litt små knuffing eller kamp om en tennisball har det selvfølgelig vært, men det er utrolig hvor fint hundene ordner opp seg i mellom hvis vi eiere bare holder oss unna!
Nå har jo de fleste hundene lekt sammen siden de var valper og kjenner hverandre godt. Nykommere kan ofte få en litt tøff velkommst, men de finner sin plass i flokken fort og blir med i leiken. Det er som oftest verst for eierne å se sin hund bli satt på plass av de andre.
Rett ved gressbanen ligger en stor inngjerdet tennisbane.Nye hunder eller små, engstelige valper blir ofte sluppet inn der først, slik at ikke de store bøllene( les: Kera!) skal skremme dem for mye de første gangene.

Det er også supert å få benyttet hundetreffene til å få trent med forstyrrelser.
Fellesdekk eller fri ved foten mens de andre hundene løper rundt omkring er glimrende kvalitetsikring.
I dag ble det ikke trent noe, det var slapsete og vått, så varm kaffe og hundeprat med de andre eierne var mer fristende:)

Ingen kommentarer: