onsdag, april 22, 2009

Baklengskjeding av fremadsendingen

I dag hadde vi vårt første forsøk på baklengskjeding av fremadsendingen. Har vært litt usikker på hvordan jeg skulle trene inn overgangen mellom full gallopp til gruppe og skritt fra gruppe, men det gikk overraskende greit i dag.
Jeg kjørte først en rep med fri ved foten + gallopp til gruppe for å sjekke at den så grei ut (og det gjorde den:) Kjørte deretter en del repetisjoner med skritt fra gruppe. Hadde en flaske som target ute på 20-25 m til å begynne med, men fjernet den uten problemer etterhvert.
Tok så Kera tilbake til utgangspunktet og sendte henne framover i full galopp. I det hun nådde fram til gruppen snudde hun seg for å se om ikke ballen kom, men hun stoppet ikke opp og slo direkte over i skritt da ballen ikke kom- Klikk og jackpot! På de neste forsøkene fortsatte hun å galloppere rett fram, men etter å ha blitt feilet et par ganger tok hun poenget og slo over i skritt ved gruppen istedet! Er veldig fornøyd med utviklingen og tror at dette kan bli en riktig bra øvelse på sikt!

Tok også en gjennomgang av en del andre øvelser. På gå foran i line er vi tydeligvis kommet til testestadiet. Fikk en del frivillige stopper, tjuvstarter og for høyt tempo- egentlig bare gøy for nå vet jeg at det er like før øvelsen sitter!

3 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Hejsan svejsan! Så härligt flitiga ni är :-D! Väldigt roligt att läsa.
Vill bara skicka en solig hälsning från oss!

Kram
Ann-Louise och "Puppis"

Dina sa...

Hej :-)

Hvornår får du hvalp? Hvad er fremtidsplanerne med den??
Savner jer alle sammen hernede.
Hilsner
Dina

Marianne sa...

Hei Dina og Ann- Louise!Valpen kommer 11 mai og skal bli min nye brukshund. Håper vi sees snart, kanskje på Sølen i sommer? Klem