søndag, juli 26, 2009

Kera + Kamp = sant


Tenkte dagens blogginnlegg skulle handle om hvordan Kera har tatt i mot nykommeren i familien. Alle som har truffet Kera vet at hun ikke alltid er av den mest elskverdige sorten, hun er en kontrollfrik uten like og må helst sette nye hunder på plass og "knørve" de litt. Pip og klynk tenner henne, da kommer hun som en kanonkule og hiver seg over "byttet" sitt.
Heldigvis har hun aldri skadet noen og selv om det er mye lyd og tenner er det som oftest eierne som går mest rystet derifra. Det er veldig anstrengende å ha en slik hund, man må hele tiden være på vakt, lese situasjonen nøye og ha henne under kontroll så godt det lar seg gjøre. Jeg har brukt mye tid på å trene henne til å oppføre seg avslappet rundt andre hunder og hilse fint. Det har absolutt gitt resultater, men tidvis kan hun få tilbakefall med utagering og utfall.
Når hun derimot først har blitt venner med en hund ( og dem har hun mange av) er hun verdens beste kompis og kan være så fin og dempende at jeg blir helt stolt.
Med dette som bakgrunn var jeg selvfølgelig litt spent på hvordan hun ville ta i mot en ny valp i huset. De første dagene var hun totalt uinterresert, snuste litt på han men trakk seg stort sett unna. Jeg passet på at de ikke var alene sammen og hadde alltid Kera under kontroll, roste og belønnet henne for å være forsiktig. Etterhvert som dagene gikk ble hun mer interresert og det tok ikke lang tid før hun både bydde opp til lek og godtok hans herjinger.
Jeg må virkelig si at hun har vært overraskende tålmodig disse siste månedene. Kamp er så rett på og totalt respektløs, stjeler både tyggebein og leker rett foran nesen på henne. Den mye omtalte "valpelisensen" er uten tvil i virke her i huset. Har Kera en leke i munnen kan Kamp henge seg på og, utrolig nok, hver eneste gang lar Kera Kamp vinne leken etter en runde med drakamp. De løper og leker på tur, sover side om side og kan sitte i samme bur i bilen ( får ny bil med plass til to store bur til høsten) Det er så kjekt å se at de fungerer så bra sammen, det har absolutt gått over all forventning.
De siste dagene har jeg forresten sett at Kera har begynt å gi litt mer beskjed og hun finner seg ikke i hva som helst lenger. Lisensen holder nok kanskje på å gå ut på dato!

1 kommentar:

Norena sa...

Eg har no tru på at Valpelisensen går over i Bestekompislisens. Kamp er for kul og grei til å ikkje like.

Dessuten har Kerabolla et hjerte av gull under det 'harde' ytre. ;)


Kompisane Norena & Emil & Digby