torsdag, juli 29, 2010

Haugastøl dag 2

Har hatt nok en dag med masse hundetrening.
Fikk kjørt litt flere økter med ”rundt stolen” så nå gir han full gass fra en avstand på ca 10 m og kaster seg rundt. Regner med at vi i fra morgen av kan begynne å bruke det til noe fornuftig:)Før lunsj fikk jeg også gått et bra spor. Terrenget her oppe er nytt for han, dvergbjørk og reinlav ispedd knauser og gruspartier. La ut et 450m langt spor med 4 vinkler og en del terrengoverganger. Vinklene er bare en fryd å gå med han, snakk om å rette seg 90 grader på direkten- så gøy! Resten av sporet løste han bra, fant alle pinnene og tok det nye terrenget på strak arm. Han måtte jobbe litt ekstra på gruspartiene, men også her løste han alt supert.

Etter lunsj var det sporopptak på programmet. Jeg la ut 6 korte spor på en 20-30m med godbiter i enden, alle sporene gikk rett ut fra en grusvei. Han blir satt 90 grader rett på, og velger han feil ender han bare ut på grusveien. Når det gjelder sporopptaket er dette faktisk en ganske vanskelig diskrimineringsoppgave for hunden, stikkordet her er MANGE reps for å få gitt hunden erfaring. Av de 6 sporene tok han rett vei på 5 :)

Nå skal jeg ta en liten økt med apportering av forskjellige objekter før vi gir oss for kvelden. Skal trene mer feltsøk og sporopptak i morgen.

Ingen kommentarer: