lørdag, februar 09, 2008

Over dørstokken

I dag har jeg vært på agilitykurs med Nils Johannesen ( rapport derfra kommer etter siste kursdag i morgen) Har deltatt på kurset uten Kera, kun som observatør/ hjelpemannskap.
Utrolig hvor trøtt og sliten man blir både av å holde kurs og av å delta på kurs, full konsentrasjon og aktivitet i 6-7 timer krever sitt, men gøy er det jo!

Kera hadde selvfølgelig hatt en litt kjedelig dag hjemme med far, så en liten treningsøkt måtte til for å få ro en lørdagskveld......

Fikk kjørt litt sikring av grepet på metallapporten, opptaket på neseprøven og litt frivillige stillingsforandringer. Det er stort sett sitt/stå vi fokuserer på. Plasserer da Kera stående over en dørstokk slik at bakbeina er rett bak kanten. På den måten er det veldig lett å se om hun flytter bakbeina fram og opp på dørstokken når hun setter seg. Hun har virkelig begynt å få en flott sitte-bakover teknikk etterhvert. For å få dette til er det jo vesentlig at man faktisk kan se om hunden setter seg riktig eller galt og da er det lurt å en markør hvor beina faktisk skal befinne seg!

Når vi jobber hjemme med bortimot ingen forstyrrelser og med adferder hun har inne, går det helt greit å bruke kjedelig tørrfôr som belønning. Så snart vi er utendørs får hun en 50/50 blanding av forkuler og f.eks pølse. Men når vi snakker om nyinnlæring, baklengskjeding eller konkurransetrening, da sparer vi ikke på kjøttet- da er det fri flyt av supre godbiter og heftig lek!

2 kommentarer:

Simen sa...

God tips det! Jeg skal akkurat til å begynne med stillingforandring nå - så jeg er glad jeg leste dette. Nå blir treningen med en gang mye enklere! :)

Marianne sa...

Ja, når vi fokuserer på observerbare adferder er det jo viktig at vi faktisk kan observere det vi er ute etter!! Lykke til med treningen:)