mandag, februar 18, 2008

Grei treningsuke

Lap toppen har vært på reperasjon sist uke, så det har vært smått med blogging. Her kommer derfor en rask oppsummering av forrige ukes trening.

Mandag: var nede på fotballbanen som ligger 5 min hjemmefra og trente fri ved foten. Skikkelig bra driv i Kera, hun var helt på nett selv om det var fotballtrening ved siden av. En trener som roper og skriker, 15 unggutter som løper rundt og baller som fyker i alle retninger er kjempe bra forstyrrelsestrening. Tok en gjennomgang av manekengen og i det jeg gikk fra henne i dekk fløy det en ball 10 cm foran henne- hun så ikke etter ballen en gang!!

Tirsdag: reiste på fellestrening på Fjordhestgården for å trene innendørs i ridehuset. Etter forrige helgs agility kurs var det møtt opp mange nye, entusiastiske hunder og eiere som ville trene sammen med oss. Kjempe flott for Gloppen hundeklubb, men det gjorde det vanskelig for Kera å holde fokus. Små, fluffye agilityhunder som fiser rundt og bjeffer hysterisk har ikke akkurat Kera så veldig stor toleranse for! Det ble trening i bånd og kun korte ettapper med fri ved foten og høy frekvens. Faktisk var hun ganske flink forholdene tatt i betraktning. En 3-4 treninger til sammen med disse små så skal vi gå fri ved foten mellom hinderene med full fokus!

Onsdag: var det teori på valpekurset og Kera fikk vist fram litt frivillige adferder, hvordan man shaper fram snurre rundt og lukke skuff ved hjelp av target.

Torsdag: etter å ha jobbet på klinikken til 20.00 ble det kun tid og overskudd til å ta en liten treningsøkt hjemme på stuegulvet. Flytbasert trening på sitt/stå ( 5 X 20 repetisjoner tipper jeg), litt luktdiskriminering og terping på stimuluskontroll av dekk/sitt opp i utgangstilling tok ca 20 min.

Fredag: var jeg ferdig på jobb i 12 tiden ( fint å være stordyrsveterinær i februar, insemineringssesongen er over og sauesesongen starter ikke før midten av mars - rolige dager med andre ord:) Jeg reiste ut på treningsfeltet tidlig og fikk trent ruta og apportering med dirigering i solskinn- en flott dag!

Lørdag: trente ruta og apportering med dirigering i iskaldt regn- en lite trivellig dag!

Søndag: flatdekk trening hjemme i hagen.

Alt i alt en grei treningsuke. Klarer vi å holde oppe samme treningsmengde skal vi være konkurranseklare i slutten av april!

Ingen kommentarer: