søndag, september 07, 2008

Lp stevne i Ørsta

Siste to ukene etter jeg kom tilbake fra Irland har jeg vært småsyk og følt meg helt tappet for energi. Treningen foran helgens konkurranse har derfor ikke vært optimal og det var kanskje litt urettferdig ovenfor Kera å stille i det hele tatt. Vi har ikke fått jobbet nok med konkurransetrening slik planen var og jeg stilte derfor til start med ganske lave forhåpninger. Når ting ikke fungerer 100% på trening kan man ikke forvente at det plutselig skal løsne på konkurranse iallefall ( man kan jo håpe på et under, selvfølgelig....;)

Konkurranseforholdene var iallefall supre, flott høstvær og god stemning. Det var både utstilling og agility på samme området og derfor masse folk og hunder rundt banene. Kera oppførte seg eksemplarisk, hun er virkelig blitt grei å ha med seg rundt, i motsetning til hvordan hun var før.Tidligere år har jeg vært mer bekymret for hva hun kunne finne på utenfor banen enn hvordan det skulle gå med selve konkurransen!

Programmet startet bra med fellesøvelsene hvor vi fikk 10 på både fellessitten og fellesdekken.
Avstandsbelønningen ( skål med kyllingkjøtt og vom) stod rett utfor ringen i buret og hun fikk rase ut dit straks de to første øvelsene var ferdig.
Vi var første mann videre så det ble kun tid til å fylle opp skålen med mer godis og ta noen kjappe vendinger og stegforflyttninger før vi måtte ut i ringen igjen.

Fri ved foten var jeg veldig fornøyd med bortsett fra da hun etter ca 10 m plutselig stoppet opp da vi passerte en stor hund som stod like ved ringen. Resten av øvelsen var knallbra, men vi fikk kun 8,5 pga den stoppen.
manekengen var hun veldig ukonsentrert, beveget seg etter ståen og ble stående på sitten.....veldig rart, for dette er vanligvis en sikker øvelse.
Innkallingen derimot var super, bra fart hele veien men desverre en litt skjeiv innsitt som trakk oss ned til 9 poeng.
Så kom øvelsene som desverre ikke har fungert bra nok på trening i det siste og hvor vi mangler konkurransetrening. Verken Ruta eller apporteringen er stabil nok og når vi får alle forstyrrelsene i tilegg blir det for vanskelig- 0 poeng på begge :(
De tre siste øvelsene pleier vi bare å kunne kruse inn på, de skal være bankers. Men det gjelder å ikke bli for sikker, for da neseprøve pinnene ble lagt opp i en sirkel ( og ikke på linje eller i en halvsirkel som vi har trent på) ble Kera veldig nølende. Siden hun ikke kunne bruke det faste søkmønsteret sitt brukte hun litt tid på å finne rett pinne. Vi ble trukket 3 poeng der noe jeg synest var vel strengt. På apporteringen over hinder fikk vi 10 og på avstandskommanderingen 9,5.

Alt i alt er jeg faktisk veldig fornøyd med konkurransen. De øvelsene som vi har flyt på får vi jevnt over høye karakterer på. At manekengen feilet ser jeg på som et lite arbeidsuhell, den er perfekt 9 av 10 ganger. Luktdiskrimineringen får vi bare trene på med pinner i sirkel også.

Ruta og apporteringen trenger derimot mer konkurransetrening. Øvelsene må sitte på første forsøk hver gang og vi må tåle forstyrrelsene rundt bedre- og der er vi ikke riktig ennå!

3 kommentarer:

TeamBonzo sa...

Du er kjempeflink Marianne.
Flotte poengsummer, stå på videre..

Anonym sa...

Bra innsats Marianne! Er sikker på at du får fikset den ruta snart.

:-) Morten

Marianne sa...

Jada, ruta skal være i boks til neste stevne om 3 uker :)Takk for gode tips og råd, Morten!