fredag, februar 06, 2009

Hals

Hals er den siste bruks grunnferdigheten vi har tatt fatt på. Skulle tro at det å få litt skikkelig lyd i en rottweiler skulle være det minste problem, men for de av dere som kjenner Kera så vet dere at hun er en ordentlig "dramaqueen"- det går mye i høye hyl og intens klynking!
Begynte å trene dette på Gloppen Hundeklubbs fellestrening for noen dager siden, da hun lettere bjeffer når det er andre hunder tilstedet som hun kan "svare" ( ofte ganske høylytt på disse agility treningene!) Det gikk kjempefint.
Hjemme er det derimot litt vanskeligere, det blir mye hyl og klynk mellom hvert bjeff og ikke minst et forholdsvis høyt stress nivå etter som hun ennå ikke helt har forstått hva jeg er ute etter. Vi får mye "overtroiskadferd" med på kjøpet, spesielt sitt-dekk-sitt-dekk serier. Forsøker å alltid belønne i sitt sånn at hun forhåpentligvis vil droppe dekkene etterhvert. Regner med at vi i løpet av et par økter til skal få skilt de sikkkelige bjeffene fra hylene. Et viktig punkt er nok å kjøre korte økter før stressnivået blir for høyt, ser at det faktisk blir mer hyling jo lenger ut i økta vi kommer. Uff, det tyder vel først og fremst på dårlig trening..........

Ingen kommentarer: