mandag, desember 01, 2008

Endelig tilbake i aktivitet

Etter 14 dager med hverken trening eller tur er vi endelig tilbake i aktivitet. Potekuttet har grodd veldig sent så Kera har hinket rundt med bandasje på foten og stort sett stått i hundegården eller sovet inne foran peisen. Kjedelig for både hund og eier!

I dag gikk vi endelig et spor igjen, og gjett om hun var heit! Det gikk litt vell fort i svingene, men hun plukket 6 av 8 pinner på et 500m langt spor på frossen barmark.
Ellers har vi også fått trent litt på framadsendingen igjen, måtte gå litt tilbake og starte med frivillig marsj (i skritt) fram mot Alley oopen. Belønningsposisjonen er viktig her, hun skal holde stillingen framover og ikke snu seg mot meg etter klikket. Når hun kan gå 20-30m rett fram kommer jeg til å begynne å jobbe med frivillige stopper før jeg legger på kommando.
Veldig gøy å holde på med en ny øvelse helt fra skratch igjen, det er en stund siden. En av de største fordelene jeg har hatt med lydighetstreningen med Kera er at vi har gjort et veldig godt grunnarbeid og det skal vi med brukstreningen også!

Vi har også hatt et par økter med Sounds Scary skudd cd'en, men vet ikke hvor realistisk det blir. Hun ligger helt rolig rett ved siden av høytaleren når volumet står på full guffe!

1 kommentar:

Patrik sa...

Vad bra att ni är i gång igen.