søndag, august 10, 2008

Super uke på Sølen!

Vi har hatt en super uke på Sølen og må bare få takke alle deltakerne for glimrende figurant arbeid, gode treningsråd og mange koselige kvelder med noe godt i glassene!

Det var stort sett rundering vi jobbe med hele uken, bortsett fra en dag med feltsøk. Vi startet uken med halvskjulte figuranter på 40-50m for å se om Kera husket noe igjen fra i fjor. Det var det ingen tvil om og ganske raskt hadde vi helt skjulte figuranter på 50m. Etterhvert fikk vi også introdusert blindslag og lagt på bringkobbelmeldingen.

Kera har virkelig imponert meg på denne turen, hun har en enorm kapasitet rent fysisk og holdt høyt tempo og knall intensitet gjennom hele uken. Da de andre hundene begynte å bære preg av en lang uke med mye hardtrening, bare fortsatte Kera å dure på helt upåvirket. Det er ikke tvil om at denne type trening er noe som passer henne perfekt og jeg har begynt å vurdere om jeg ikke skulle satse litt mer seriøst på brukshundtrening. Utover høsten nå skal jeg forsøke å få samlet sammen en runderingsgruppe + gått en del spor. Og så har vi jo dette med skuddtrening, det er noe vi bare må ta tak i snarest skal vi ha noe å gjøre i bruks.

I dag startet vi med å jobbe med sporoppsøk. Vi har knapt gått spor siste året og er helt på nybegynnerstadiet der. La tre korte godbitspor ( 20-30m) og gikk 90 grader rett på dem. Kera tok opp sporet spontant hver gang og det var ingen antydning til å ta baksporet. Vi får se utover i uken om vi ikke får gått noen lengre spor, både godbitspor og pinnespor.

For de av dere som lurer på hvordan det gikk på lydigheten i Lærdal, så nullet vi på både apporteringen og ruta :( Hun var ikke konsentrert da apportene ble lagt ut og så ikke hvor kjeglen stod på ruta. Det er ikke annet å si enn at vi trenger mer konkurransetrening både når det gjelder forstyrrelser, konsentrasjon og rutiner foran øvelsene.

Ingen kommentarer: