tirsdag, juni 16, 2009

Brukshelg i Trondheim

Vi har hatt nettopp kommet hjem fra en kjempefin helg med brukselitegruppen til Canis. Lørdag formiddag var det lydighet som stod på programmet. Kamp og jeg hadde ikke så mye å vise fram ennå, men vi skal nok komme sterkt tilbake til neste samling! Om ettermiddagen reiste vi ut i skogen og fikk oss en runderingsøkt. Dette var Kamps første erfaring med rundering og vi jobbet helt enkelt med det å oppsøke figuranter som satt 5-10m fra midtlinjen. Jeg synes ikke leken fungerte så godt som den har gjort hjemme, så vi gikk fort over til godbit belønning istedet og da ble det mer fart på sakene! Her må vi jobbe videre med å utvikle leken til å bli en skikkelig superforsterker, det burde ikke bli så vanskelig med en liten mallegutt.
Søndagen hadde vi to runderingsøkter til + at Kamp fikk gå et godbitspor på grus- en oppgave som han klarte veldig bra!

I tilegg til all brukstreningen fikk vi også bra med miljøtrening i Trondheim. Vi bodde på hotell midt i sentrum og måtte spasere gjennom byen til parkeringhuset hver dag. Kamp lot seg ikke påvirke av hverken traffikken eller folkemengdene, han er bare kjempe kul!
Det som ikke var fult så kjekt, var at han var langt fra fornøyd med å ligge i buret på hotellrommet om kvelden. Han liker så godt å ligge i buret hjemme, men her bjeffet og bråkte han i ett sett. Jeg er nok blitt litt "immun" mot bjeffing og lot han bare styre på, han slår seg jo vanligvis tilro etter kort tid. Men med en vanvittig høyfrekvent bjeffing tok det ikke lang tid før vi fikk klage fra resepsjonen og operasjon brannslukking måtte igangsettes. Vi endte opp med at Kamp fikk sove i sengen med meg og all være -stille -treningen gikk rett ut vinduet. Konsekvensen av å forsterke denne maseadferden er jo selvfølgelig at han har vært mye mer bjeffete etter at vi kom hjem, vi får håpe det går over uten klager fra naboene;)

Til neste samling har vi fått følgende lekser av Morten
  • gå minst 100 spor på mange forskjellig underlag i løpet av året ( dvs 2 spor i uken)
  • jobbe mer med lekingen; få opp intensiteten, frivillig slipp på passivitet, kunne bytte mellom to leker
  • frystarget i handflaten ( brukes til å stoppe hunden på midtlinja og sende rett ut igjen, innkallinger, transporter m.m)
  • DZ kvalitetsikring av sitt, dekk og stå

Ellers har Anette og jeg gitt oss selvpålagt lekse om å ha ferdig utgangstillingen og ha kommet godt i gang med hold fast, selvfølgelig med tanke på å kunne jobbe med bringkobbelmeldingen på Sølen. Joda, vi skal nok få det gøy i ukene framover....



1 kommentar:

~Sarah~ sa...

Heisann!
Spor høres vanskelig ut.. Hehe.. Jeg har akkurat kjøpt en rottis hann, og broren har begynt med spor. Mulig det hadde vært noe for min også, men jeg vet ikke så mye om det.. Har du noen bra nettsider eller noe du kunne anbefalt kanskje? Vi har så smått begynt med lydighet, og jeg synes det er utrolig fint at det er fler som skriver om lydighet o.l i bloggene sine : ) (trodde det bare fantes interiør-blogger) hehe.. Men lykke til videre med trening og hunder! De er kjempe fine!
~Sarah~